Igor Dodon vrea o dezbatere electorală la Moldova 1 și una la Academia de Studii Economice

Stafful electoral al lui Igor Dodon susține că actualul președinte a primit zeci de invitații la dezbateri TV și radio pentru turul doi dar și că acesta nu poate da curs la toate. Potrivit unui comunicat de presă Dodon propune o dezbatere la televiziunea publică și una pe un teren neutru cum ar fi Academia de Studii Economice din Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la NewsIn.md

„Propunerea noastră este ca o dezbatere să aibă loc la televiziunea publică, radiodifuzor cu acoperire națională, care ajunge în casele celor mai mulți moldoveni din întreaga țară. Însă, pentru a da posibilitatea și posturilor tv private să participe la o dezbatere, stafful candidatului Igor Dodon a propus organizarea celei de-a doua dezbatere pe un teren neutru, de exemplu Academia de Studii Economice din Moldova. Astfel, orice instituție media, fie TV, online ori radio va putea difuza în direct dezbaterile. Vom preciza că ambii candidați sunt absolvenți ai acestei Instituții de studii superioare, deci este un loc de dezbatere care are și o încărcătura simbolică”, este menționat în comunicatul de presă.

Reprezentanții staffului mai spun că la aceste dezbateri se poate conveni asupra a doi analiști independenți care să le modereze: „unul vorbitor al limbii de stat și altul vorbitor de rusă”.

„Staff-ul candidatului Igor Dodon urmează să ia legătura cu staff-ul concurentului său electoral, pentru a stabili detaliile tehnice privind organizarea acestor dezbateri în condiții cât mai bune. Suntem deschiși pentru dialog și pentru identificarea formatului final, care să mulțumească ambele staff-uri, dar în primul rând să faciliteze accesul cât mai larg al cetățenilor la dezbateri și al tuturor instituțiilor media, în mod nediscriminatoriu”, precizează stafful electoral al lui Igor Dodon.

Amintim că în primul tur al prezidențialelor Igor Dodon nu a participat la dezbateri electorale, invocând motivul că el își va face campania printre alegători.

Igor Dodon afirmă că Maia Sandu a început procesul de lichidare a primăriilor

 

Total
0
Shares
Total
0
Share