Hotărârea CEC în privința Blocului “Victorie”, subiect de protest la Curtea de Apel Chișinău: „Vedem că suntem sistematic privați de drepturile constituționale, inclusiv de dreptul de a alege“

Reprezentanții și susținătorii Blocului „Victorie” s-au adunat în fața Curții de Apel din Chișinău. Ei s-au reunit din nou pentru a protesta împotriva abuzurilor Comisiei Electorale Centrale, care a respins cererile blocului de înregistrare și participarea la referendum, și la alegerile prezidențiale. „Victorie” a contestat decizia CEC la Curtea de Apel.

Înainte de începerea audierilor, deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Marina Tauber, a vorbit în cadrul mitingului, solicitând adoptarea singurei decizii corecte cu privire la acțiunile ilegale ale CEC.

„Vedem că suntem sistematic privați de drepturile constituționale, inclusiv de dreptul de a alege. Comisia Electorală Centrală este complet supusă voinței puterii și îndeplinește toate ordinele Maiei Sandu, fără a ține cont de legi. Dar sunt convinsă că dreptatea va triumfa și victoria va fi de partea noastră, pentru că facem acest lucru pentru bunăstarea cetățenilor noștri. Am fost și rămânem singura forță politică capabilă să salveze Moldova și să o scoată din criză! Susținem alegerile corecte și libere!”, a subliniat Marina Tauber.

Avocații blocului au cerut ca Marina Tauber să fie inclusă în proces, în calitate de a treia parte, însă judecătorii au emis o altă hotărâre. La momentul actual, ședința instanței privind anularea deciziei CEC referitoare la bloc a fost amânată pentru 20 august.

Activistii au constatat: actuala putere ucide literalmente democrația în țară. Acest lucru se manifestă, în special, prin interzicerea partidelor politice și refuzul de a le înregistra în alegeri doar pentru că sunt incomode pentru putere. Anterior, așa s-a întâmplat și cu Partidul „Șansă”, candidații căruia erau susținuți activ de oameni. Dar printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale a fost adoptată o decizie complet neconstituțională.

Blocul intenționează să continue lupta pentru restabilirea justiției în țară. La acțiuni se alătură cetățeni care își exprimă sprijinul pentru „Victorie” și speranța că în octombrie li se va oferi posibilitatea de a vota așa cum doresc.

Total
0
Shares
Total
0
Share