Horus este gata să retehnologizeze Blocul Energetic nr. 2 de la Termoelectrica

Compania „Horus Energy” condamnă falsurile difuzate de unele instituții de presă și informează opinia publică din țară că actualmente nu efectuiază niciun fel de lucrări de reparație la blocul energetic nr.2, CET Sursa 1 a S.A. „Termoelectrica”.

Compania califică tirajarea falsurilor drept încercări de denigrare și compromitere a reputației profesionale, parte dintr-o acțiune începută încă anul trecut și care reprezintă o manifestare regretabilă de concurență neloială.

Compania „Horus Energy” are experiență temeinică pe piața energetică din țară și de peste hotare, iar contribuția noastră la dezvoltarea sectorului energetic a urmărit întotdeauna creșterea calității vieții cetățenilor și consolidarea securității energetice a Republicii Moldova.

Noi înțelegem problemele de sistem cu care se confruntă S.A. „Termoelectrica” și am venit în timp cu proiecte care să rezolve durabil problemele respective. În această logică s-a înscris și proiectul investițional de retehnologizare a blocului energetic nr.1 de la CET Sursa 1 a S.A. „Termoelectrica”, realizat de Grupul „Horus” în perioada 2019-2020.

Compania înțelege necesitatea creării unor capacități noi de generare a energiei electrice și termice, sprijină eforturile Guvernului în acest sens și este gata să contribuie plenar la realizarea acestor obiective.

Totodată, până la realizarea obiectivelor stategice menționate este necesară menținerea capacităților de generare existente, prin continuarea retehnologizării acestora, pentru asigurarea accesului cetățenilor la servicii calitative și mai ieftine.

Compania „Horus Energy” este gata să implementeze un nou proiect investițional din resurse financiare proprii, pentru retehnologizarea blocului energetic nr. 2 de la CET Sursa 1 a S.A. „Termoelectrica” bazat în proporție de 80% pe tehnologii europene (Siemens, ABB etc.).

Realizarea acestui proiect ar avea drept rezultat creșterea eficienței globale a blocului energetic cu min 10 %, reducerea consumului de combustibili (gaze naturale) pentru producerea aceleiași cantități de energie, reducerea emisiilor de gaze și prelungirea resursei de exploatare a surselor de cogenerare existente cu investiții minime. Societatea „Termoelectrica„ ar încasa lunar venituri suplimentare de cca 1 milion de euro în sezonul de încălzire, iar tarifele pentru cetățeni vor scădea inevitabil.

Grupul de companii „Horus„ este deschis pentru colaborare cu toate entitățile interesate în dezvoltarea sectorului energetic al Republicii Moldova ca parte a sistemului Comunității Energetice Europene.

Total
0
Shares
Total
0
Share