Germania bate alarma: Mai multe organizaţii teroriste plănuiesc atentate la EURO 2024 precum atacul de la Moscova

”Europa, şi odată cu ea Germania, se află în vizorul organizaţiilor jihadiste, în special ISIS şi ISIS-K”, a declarat, marţi, ministrul german de Interne Nancy Faeser, făcând referire la filiala cu sediul în Afganistan numită Isis-Khorasan, care a revendicat masacrul din martie din Moscova, informează Financial Times, scrie Mediafax.ro

”Un scenariu posibil este un atac coordonat la scară largă, de tipul celui pe care l-am văzut recent la Moscova”, a declarat Thomas Haldenwang, şeful agenţiei germane de informaţii interne (BfV), adăugând că Isis-K este „cu siguranţă cel mai periculos grup”.

Avertismentul coincide cu faptul că Germania găzduieşte Euro, un eveniment care, potrivit oficialilor, ar putea reprezenta o ţintă pentru teroriştii jihadişti.

Organul de propagandă al Isis-K, „Vocea Khorasanului”, a postat recent un colaj în care apare un militant cu o puşcă de asalt pe un stadion de fotbal, însoţit de cuvintele: „înscrieţi ultimul gol!” şi având ca ţinte oraşele germane Berlin, Munchen şi Dortmund.

Haldenwang a declarat că Isis-K a reuşit să „îşi trimită susţinătorii în Europa de Vest, sub acoperirea exodului de refugiaţi din Ucraina”.

El a precizat că grupul a postat numeroase videoclipuri de propagandă prin care îşi cheamă susţinătorii să comită atacuri asupra unor „ţinte uşoare” din Europa, care amintesc de ravagiile din Paris asupra teatrului Bataclan în 2015, precum şi asupra aeroportului şi sistemului de metrou din Bruxelles în anul următor.

„Acesta este genul de lucru la care visează Isis-K”, a declarat Haldenwang.

Dar el a subliniat că „lupii singuratici”, cum ar fi bărbatul de 25 de ani din Afganistan care a ucis un poliţist şi a rănit alte cinci persoane într-un atac cu cuţitul în oraşul Mannheim din sud-vestul ţării la începutul acestei luni, continuă să fie una dintre cele mai mari ameninţări la adresa securităţii publice.

Total
0
Shares
Total
0
Share