Funcționarii Parlamentului au efectuat vizite de studiu la Adunarea Națională a Franței și la Camera Deputaților a României pentru preluarea bunelor practici

Funcționarii din Secretariatul Parlamentului au efectuat vizite de studiu la Adunarea Națională a Republicii Franceze și la Camera Deputaților a Parlamentului României. Acestea au avut drept scop realizarea de schimb de experiență și preluarea bunelor practici în diverse domenii ce țin de activitatea instituțiilor parlamentare.

În vizita de studiu la Adunarea Națională a Republicii Franceze au participat reprezentanți ai Direcției generale documentare parlamentară, ai Direcției resurse umane și ai Secretariatului Comisiei politică externă și integrare europeană. Vizita a fost organizată cu suportul Adunării Naționale a Republicii Franceze și a Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova, care au acoperit cheltuielile de organizare. Agenda vizitei de studiu s-a axat pe funcția legislativă a Adunării Naționale, suportul acordat deputaților, activitatea comisiilor pentru integrarea europeană și pentru afaceri externe etc.

Vizita de studiu la Adunarea Națională a Republicii Franceze a fost organizată în baza Memorandumului de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Franceze, semnat de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și de Președinta Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, în 2023.

La fel, recent, un grup de funcționari au efectuat o vizită de studiu la Camera Deputaților a Parlamentului României. Din delegația Secretariatului Parlamentului au făcut parte reprezentanți ai Direcției studii parlamentare, ai Secției resurse informaționale și ai Direcției petiții și audiențe. Agenda s-a axat pe domenii din activitatea instituției legislative care se referă la cercetarea parlamentară, resursele informaționale, precum și examinarea petițiilor. De asemenea, participanții la vizita de studiu au discutat despre informarea cetățenilor privind politicile și legislația UE, colaborarea cu instituțiile europene și dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă.

Total
0
Shares
Total
0
Share