FOTO // Scandal la Jocurile Olimpice: O boxeriță italiană, umilită și învinsă de un bărbat transgender

Un boxer, transgender, născut bărbat – a câștigat împotriva unei italience într-unul dintre cele mai controversate momente de la Jocurile Olimpice 2024, scrie Protv.ro

Lupta dintre Angela Carini și oponentul său algerian Imane Khelif a durat doar 46 de secunde, după ce italianca și-a aruncat casca de protecție pe podea și a abandonat, strigând: ”Nu este corect”.

Sportiva de 25 de ani a refuzat să dea mâna cu oponentul și a căzut la podea plângând, după ce a primit două lovituri de la Khelif – care a fost interzis de la un concurs de box de amploare chiar înainte de Jocurile Olimpice.

După meci, arbitrul a ridicat mâna lui Khelif în aer. Italianca s-a prăbușit în genunchi și a izbucnit în lacrimi, declarând că nu a simțit niciodată asemenea lovituri.

”Mi-am reprezentat întotdeauna țara cu loialitate. De data asta, nu am reușit pentru că nu am mai putut să lupt”.

Antrenorul lui Carini a declarat: „Nu știu dacă are nasul rupt. Dar mulți oameni din Italia au sfătuit-o să nu lupte: este un bărbat, este periculos pentru tine”.

Khelif, născut bărbat, a fost dată afară anul trecut de la un campionat mondial, după ce a picat testele de testosteron care stabilesc calificarea în funcție de sex.

Cu toate acestea, la Jocurile Olimpice a fost acceptat.

Total
0
Shares
Total
0
Share