FOTO // Salvatorii din Moldova participă la cea de-a X-a ediție a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat din România

În perioada 16-18 iulie 2024 echipa salvatoriii din Republica Moldova participă la cea de-a X-a ediție a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat în România.

În data de 15 iulie 2024 a fost dat startul competițiilor, organizate în cadrul Centrului tehnic Titu din județul Dâmbovița.

În acest an, echipa salvatorilor din Republica Moldova formată din 7 angajați ai IGSU participă la competițiile anuale alături de alte 13 echipe din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență (ISU Alba, ISU București-Ilfov, ISU Bacău, ISU Cluj, ISU Covasna, ISU Dâmbovița, ISU Dolj, ISU Iași, ISU Maramureș, ISU Mureș, ISU Prahova, ISU Vâlcea și ISU Vrancea), precum și echipe din cadrul Facultății de Pompieri și Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești.

Timp de trei zile, salvatorii moldoveni își vor testa abilitățile, conform scenariilor simulate în cadrul probelor ”descarcerarea din vehicule” și ”acordarea primului ajutor calificat”, unde scenariile simple și complexe vor pune în evidență competențele profesionale ale salvatorilor.

În timpul exercițiilor practice, salvatorii vor demonstra capacitățile și tehnicile de extragere a persoanelor blocate în autovehicule avariate, cu ajutorul echipamentului specializat, precum și manevrele de acordare a primului ajutor sinistraților.
Competiția are drept scop testarea deprinderilor în procesul de efectuare a misiunilor de descarcerare, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să-şi autoevalueze propriile practici şi tehnici în cadrul probelor de concurs.

Concursul anual are drept scop schimbul de bune practici în domeniul strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere, îmbunătățirea deprinderilor și tehnicilor de acordare a primului ajutor calificat, dar și pregătirea practică a salvatorilor în domeniul descarcerării.

Autoturismele pe care vor fi executate operațiunile de descarcerare și locația în care se desfășoară competiția sunt puse la dispoziție de Renault, care a reprezentat, în ultimii ani, un sprijin constant în organizarea acestui eveniment.

Locul în care vor avea probele de concurs, Centrul Tehnic Titu, este al doilea centru de încercări al Renault Group din lume, ca mărime, având o suprafață de 350 de hectare și fiind inaugurat în anul 2010.

Total
0
Shares
Total
0
Share