FOTO // Pescuit „electric”, în nordul țării. Șapte pescari au fost amendați și au rămas fără bărci și undițele lor electrice

Ghinion pentru pescarii din nordul și centrul țării care și-au încercat norocul în apele din gestiunea statului. Ofițerii de la Inspectoratul pentru Protecția mediului au efectuat două raiduri și au amendat zeci de pescari. Unul dintre cazuri a avut loc extravilanul satului Vertiujeni, raionul Florești.

Acolo, la miezul nopții de 8 iunie, au fost prinși în flagrant trei locuitori ai satului care pescuiau în apele râului Nistru cu undița electrică, acțiuni interzise de lege. Pe numele a toți trei au fost întocmite procese-verbal, fiecare fiind amendat cu câte 4500 de lei.

De asemenea, barca, dar și undițele electrice, un acumulator, un minciog cu cablaj și două amplificatoare au fost ridicate drept corpuri delicte. Alți patru pescari tot cu o undiță electrică au fost prinși în aceeași noapte, la o distanță de numai un kilometru.

Și de această dată, bărbații s-au ales cu amenzi de câte 4500 de lei. Un alt raid a fost organizat și pe lacul de acumulare Dubăsari, din apele căruia au fost ridicate șase plase instalate de braconieri în care s-ar fi prins peste 5,0 kg de pește.

Aceștia au fost eliberați înapoi în apă. În total, în cadrul raziilor au fost întocmite 11 procese verbale și impuse amenzi de în sumă totală de 33 900,0 lei, prejudiciile cauzate mediului fiind de 2 530 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share