FOTO // Manifestație stradală pentru susținerea Blocului ”Victorie”: ”CEC, nu mai dansa cum îți cântă Sandu”

Reprezentanții și simpatizanții Blocului politic “Victorie” au organizat un flashmob împotriva abuzului Comisiei Electorale Centrale, după ce aceasta a respins cererile blocului de înregistrare pentru participarea la referendum și alegerile prezidențiale. Acțiunea a avut loc la Chișinău, în fața Curții de Apel, unde blocul “Victorie” a contestat decizia CEC. Acum blocul așteaptă decizia judecătorilor.

Protestatarii au mers spre sediul instanței cu lozincile: “Rușine CEC-ului de buzunar”, “PAS, luptă cu sărăcia, nu cu opoziția”. În discursurile lor, ei au subliniat că CEC este o structură controlată în totalitate de președintele Maia Sandu și de partidul de guvernământ PAS.

Anterior, CEC a comasat cererile Blocului “Victorie” de participare la referendum și la alegerile prezidențiale, deși legea distinge clar aceste procese electorale. Ulterior, înregistrarea blocului a fost amânată și apoi respinsă cu pretenții formale. Blocul “Victorie” nu are îndoieli că aceasta este o acțiune planificată, iar activitatea aparatului de stat este îndreptată împotriva opoziției.

“Activitatea tuturor structurilor-cheie ale țării este îndreptată împotriva opoziției reale. La ordinele de sus, se pune presiune pe tineri, pe cetățenii în vârstă, se lansează dosare penale împotriva noastră. Noi nu ieșim din instanțe. Chiar și atunci când un judecător pleacă în vacanță, se programează ședințe de urgență, ca în cazul meu, la care se decide privarea mea de dreptul de a părăsi țara în călătorii de afaceri. Le promit tuturor judecătorilor, inclusiv celor care vor examina plângerea noastră împotriva hotărârii CEC cu privire la blocul “Victorie”: în curând ne vor implora să nu fim în țară măcar de câteva ori, pentru a putea trăi liniștiți”, a declarat deputatul Marina Tauber.

Parlamentarul Vadim Fotescu a subliniat că demersurile Guvernului sunt o încălcare directă a Constituției Republicii Moldova, care stipulează drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, inclusiv dreptul de a alege și de a fi ales.

“Așa a fost și în cazul partidului “Șansă”, când candidații săi au fost retrași ilegal din alegeri. Aceasta este ceea ce se întâmplă acum. Nu vom tolera un astfel de abuz flagrant din partea actualei guvernări și vom continua să luptăm pentru justiție și statul de drept în Moldova”, a declarat Vadim Fotescu.

“Victorie” își va apăra poziția și va lupta pentru drepturile cetățenilor. Prin faptele noastre, am demonstrat deja că putem face Moldova mai bună, fără a face promisiuni deșarte că integrarea europeană ne va aduce prosperitate”, a declarat Pavel Verejanu, reprezentant al blocului “Victorie”.

Blocul vede calea spre o țară liberă și puternică în cooperarea cu partenerii săi istorici – țările CSI și UEE. Guvernul actual trage țara în Uniunea Europeană, dar acest lucru ar însemna o pierdere completă a identității și suveranității sale. “Victorie” este în favoarea propriei căi pentru republică, care va oferi țării dezvoltare.

“Calea spre prosperitatea Moldovei se află în cooperarea cu țările CSI și Rusia. Noi vorbim mereu despre asta, iar acest lucru o irită foarte tare pe Maia Sandu. De aceea, ea dă ordine forțelor de ordine să interzică mitingurile noastre. Dar justiția va prevala în continuare”, a declarat deputatul Irina Lozovan.

Blocul a subliniat că decizia CEC nu îi va afecta planurile de a participa la referendum și la alegeri. Munca blocului “Victorie” în beneficiul cetățenilor nu se oprește nici un minut.

Total
0
Shares
Total
0
Share