FOTO // Astăzi au fost date în exploatare noi porțiuni a drumului expres Chișinău – Giurgiulești

Secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță, alături de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltarea, Odile Renaud-Basso, au vizitat, astăzi, cele două sectoare reabilitate ale drumului expres M3: Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România.

De construcția drumului, cu o lungime totală de circa 31 km, beneficiază circa 3500 de locuitori din Ciumai, raionul Taraclia și comuna Burlăceni, Cahul, care au acum drumuri de acces la terenurile agricole, intrări în curți, trotuare și stații de așteptare pentru transportul public.

„Noua porțiune contribuie și la eforturile noastre de a fi solidari cu Ucraina – drumul M3 face parte dintr-un coridor european ce leagă țara vecină de rețeaua de drumuri din România și asigură transportul de mărfuri. Astfel de proiecte de infrastructură demonstrează că Moldova este un partener de încredere, care contribuie inclusiv la siguranța alimentară din regiune”, a menționat Maia Sandu.

De asemenea, redirecționarea traficului de tranzit, inclusiv a camioanelor de mare tonaj, din localități va reduce considerabil factorii poluanți ai mediul urbanistic, cât și va spori siguranța participanților la trafic. Astfel, în cadrul proiectului au fost reabilitate 2 poduri, aplicate straturi bituminoase, construite podețele și drenajele laterale, montate parapet de siguranță și balustradă pietonală etc.

Menționăm că sursele financiare pentru implementarea proiectului au fost oferite de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Total
0
Shares
Total
0
Share