FOTO // Absolvenții Academiei ”Ștefan cel Mare” au primit astăzi diplomele de licență și au jurat să apere cu onoare Republica Moldova

Astăzi, la Academia ”Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc ceremonia de absolvire a celei de-a XXIX-a promoții de ofițeri de poliție, carabinieri, pompieri și salvatori.

164 de tineri au finalizat cu succes studiile și au primit diplomele de licență, fiind gata să își înceapă cariera în domeniul apărării ordinii publice și securității naționale.

Ceremonia a debutat cu întâmpinarea solemnă a oficialităților, inclusiv a ministrului afacerilor interne, Adrian Efros.

În discursul său, ministrul a felicitat absolvenții pentru reușitele obținute și i-a îndemnat să fie onești, corecți și dedicați profesiei alese, respectând cu strictețe statul de drept și valorile fundamentale ale țării.

”Pe măsură ce vă începeți cariera, vă îndemn să nu pierdeți niciodată din vedere valorile de bază care v-au adus la această profesie: onestitate, corectitudine și respect. Tratați fiecare persoană pe care o întâlniți cu demnitate, empatie și angajament față de valorile supreme ale țării. Respectați statul de drept și construiți relații puternice cu comunitățile pe care le protejați. Să fiți dedicați pentru a răspunde cel mai bine nevoilor și provocărilor societății noastre în continuă schimbare”, a declarat ministrul de interne.

Rectorul Academiei, Dinu Ostavciuc, a subliniat importanța rolului pe care îl vor avea absolvenții în asigurarea securității cetățenilor și a Republicii Moldova. I-a îndemnat pe tineri să dea dovadă de profesionalism, curaj și maturitate în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

”Astăzi este ziua în care îmbrăcaţi forma juridică a acelor ani de studii pe care i-aţi parcurs aici în cadrul Academiei „Ştefan cel Mare”. De astăzi deveniţi responsabili de securitatea fiecărui cetăţean în parte şi securitatea întregii ţări. Vreau să vă mulţumesc pentru curajul, dedicaţia şi dorinţa voastră de a face studii în instituţia noastră. Să fiţi mereu mândri de uniforma pe care o purtaţi, să daţi dovadă de maturitate, înţelepciune şi încredere în forţele proprii”, a spus rectorul Academiei.

Absolvenții au mulțumit profesorilor, părinților și colegilor pentru sprijinul acordat pe parcursul studiilor. Au jurat să își îndeplinească cu onoare și devotament misiunea de a apăra ordinea publică și pacea în țară.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea absolvenților și un vals.

Printre momentele speciale ale ceremoniei s-au numărat acordarea Insignelor ”Student Eminent” a 17 absolvenți care au obținut rezultate excepționale la studii și oferirea diplomelor de recunoștință, gratitudine, onoare și merit pentru peste 100 de studenți.

Total
0
Shares
Total
0
Share