Filip, după întrevederea cu Grosu: Ne-a spus că vrea să fie votat și mizează pe voturile PDM

„N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia”. Declarația aparține liderului Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, anunțând marți, 23 martie, și că a avut o întrevedere cu candidatul desemnat la funcția de premier Igor Grosu, informează Telegraph.md

Am avut astăzi discuții cu premierul desemnat. L-am întrebat desigur în primul rând dacă vrea să fie votat, dacă își ia în serios noul rol și dacă înțelege, la fel ca PDM, necesitatea unui Guvern funcțional, care să scoată țara din criză. I-am spus că vedem ca priorități: gestionarea pandemiei și vaccinarea, grija față de oameni, deblocarea asistenței externe și pregătirea de anticipate. Nu avem timp de pierdut cu noi jocuri politice, avem nevoie urgentă de acțiuni și decizii ferme”, a anunțat Filip.

Filip speră că „declarațiile lui Grosu se vor adeveri”.

Grosu ne-a spus că vrea să fie votat și mizează pe voturile PDM. În ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia”, a adăugat liderul PDM.

În acest context, Filip a menționat:

Premierul desemnat ne-a asigurat că își propune drept priorități imediate gestionarea crizei pandemice, deblocarea asistenței financiare externe și curățarea instituțiilor statului, ceea ce corespunde cu prioritățile enunțate anterior de PDM. Noi rămânem consecvenți și în continuare: țara are nevoie de Guvern. Orice Guvern e mai bun decât niciun Guvern”, a conchis Filip.

Amintim că, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul privind desemnarea candidaturii lui Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru. O opinie separată a formulat doar judecătorul Vladimir Țurcan.

După consultările cu fracțiunile și grupurile politice parlamentare, la data de 16 martie, președintele Maia Sandu a anunțat că l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru.

Citește și: VIDEO // O altă promisiune nerespectată de către Maia Sandu: Vila de la Condrița nu-și va schimba destinația

Total
0
Shares
Total
0
Share