Federația Rusă a încetat să mai transporte gaze naturale prin conducta Yamal-Europa

Rusia a încetat să mai transporte gaze naturale prin conducta Yamal-Europa, care trece pe teritoriul Belarusului. Fluxurile de gaz prin conductă de la punctul Mallnow din Germania au scăzut la zero marți, 29 martie, în timp ce livrările de gaze rusești către Europa pe celelalte două rute cheie ale conductelor au fost în general constante, informează Reuters, citat de TV8.md

Din 1 aprilie, Rusia va vinde gazele naturale “statelor neprietene” doar în ruble.

Conducta de obicei spre vest s-a inversat pe 15 martie, deoarece nominalizările pentru a transporta gaz în Germania au scăzut la zero, în timp ce clienții polonezi au cumpărat gaz din Germania.

Rusia a declarat că va elabora până joi, 31 martie, mecanisme practice care să permită companiilor străine să-și plătească gazul în ruble, crescând posibilitatea unor întreruperi în aprovizionare, deoarece țările occidentale resping până acum cererea Moscovei de schimbare a monedei.

Gigantul rus al gazelor Gazprom și-a rezervat capacitate de tranzit de gaze către vest prin conducta Yamal-Europa pentru marți seara și miercuri, a informat Interfax, citând rezultatele licitației.

Fluxurile reale nu sunt garantate deoarece Gazprom nu folosește întotdeauna capacitatea rezervată.

Total
0
Shares
Total
0
Share