Experți germani au instruit mai mulți medicii veterinari din Republica Moldova în domeniul siguranței alimentelor

În această săptămână, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA) a găzduit o delegație de experți din Saxonia Inferioară, care a desfășurat o nouă rundă de instruiri pentru medicii veterinari din abatoarele de carne de pasăre și porcine din Republica Moldova.

Trainingul este parte a activităților parteneriatului dintre ANSA, Ministerul Federal German pentru Agricultură și Alimentație și Autoritatea Competentă din Saxonia Inferioară (LAVES), ceea ce contribuie la dezvoltarea capacităților Republicii Moldova în domeniul veterinar și al siguranței alimentelor, în contextul alinierii la cerințele Uniunii Europene(UE).

Pe parcursul instruirii, medicii veterinari din țara noastră au primit informații atât teoretice, cât și practice pe segmentul inspecției ante- și post-mortem în abatoare. Experții germani au vorbit despre reglementările UE în acest domeniu, fiind efectuate și vizite la fața locului, cu demonstrarea competențelor practice în procesul de desfășurare a unei inspecții în abator.

Directorul general al ANSA, Radu Musteața, a apreciat înalt implicarea experților, subliniind că “cunoștințele și experiența colegilor din Germania vor contribui semnificativ la ridicarea nivelului profesional al medicilor veterinari din Republica Moldova, precum și la perfecționarea activității abatoarelor, care intenționează să exporte în Uniunea Europeană”.

În continuarea activităților proiectului, medicii veterinari din Republica Moldova vor merge în vizită de studiu în Germania, pentru a face cunoștință cu modul de funcționare și monitorizare a abatoarelor de nivel european.

Total
0
Shares
Total
0
Share