Ex-directorul SIS Vasile Botnari, plasat în arest preventiv cu executare pentru 25 de zile

Fostul director al SIS Vasile Botnari va fi plasat în arest preventiv cu executare în izolatorul CNA pentru 25 zile. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către purtătoarea de cuvânt a PG, Mariana Cherpec.

„În rezultatul examinării demersului procurorului anticorupție, magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana au dispus plasarea ex-directorului SIS in arest preventiv, pe un termen de 25 zile, cu executare in izolatorului CNA”.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a efectuat, la 29 martie, percheziții la domiciliul fostului director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, procurorii Anticorupție (PA) solicită Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, mandat de arest pentru 30 de zile în privința fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, care este acuzat de îmbogățire ilicită.

Vasile Botnari a ocupat funcția de director al SIS din mai 2018 până iunie 2019. Botnari este unicul vinovat în dosarul privind expulzarea celor șapte profesori turci de la Liceul „Orizont” din capitală. Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare, primind o amendă de 88 de mii de lei.

La 11 iunie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Republica Moldova pentru încălcarea drepturilor cetățenilor turci expulzați.

Total
0
Shares
Total
0
Share