Elon Musk va contribui cu 45 de milioane de dolari pe lună pentru al sprijini pe Donald Trump în campania prezidențială

Miliardarul Elon Musk a declarat că intenționează să aloce aproximativ 45 de milioane de dolari pe lună unui nou super comitet de acțiune politică pro-Trump, a relatat luni Wall Street Journal, citând persoane familiarizate cu această chestiune, scrie Hotnews.ro

Fondatorul Tesla și SpaceX indicase că intenționează să înceapă donațiile în iulie către America PAC, care susține candidatura la președinție a fostului președinte Donald Trump, a precizat ziarul. Cu toate acestea, omul de afaceri născut în Africa de Sud nu a fost menționat pe un fișier de luni al grupului în care precizează că a strâns peste 8 milioane de dolari.

Lonsdale Enterprises și gemenii Winklevoss au fost printre donatorii America PAC. Lonsdale a donat 1 milion de dolari, iar Cameron și Tyler Winklevoss au contribuit fiecare cu 250.000 de dolari.

Sâmbătă, Musk l-a susținut public pe Trump pentru prima dată în cursa prezidențială din SUA, la câteva ore după ce Trump a fost împușcat în ureche în timpul unui miting de campanie.

Această mișcare consolidează trecerea lui Musk către politica de dreapta și îi oferă lui Trump un susținător de profil în încercarea sa de a reveni la Casa Albă în alegerile din 5 noiembrie.

Luni, Trump l-a ales pe senatorul american de Ohio J.D. Vance drept contracandidat la funcția de vicepreședinte, Partidul Republican nominalizându-l oficial pe fostul președinte pentru a candida din nou la Casa Albă.

Total
0
Shares
Total
0
Share