Elena Lasconi, fostă vedetă TV, este noul președinte al USR

Elena Lasconi este noul presedinte al USR, după cele doua zile de alegeri interne, informează adevărul.ro

USR a anunțat, miercuri, după decriptarea votului electronic, rezultatele primului scrutin, în care Elena Lasconi a câștigat.

„Le mulțumesc colegilor mei, de astăzi începe reconstrucția USR și de azi vom lucra mai uniți decât niciodată. Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi si m-aș bucura ca în această seară să-l fluturăm cu toții în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a declarat Elena Lasconi.

Candidații care s-au bătut în primul tur pentru președinția USR au fost: Filip Vasile-Gabriel, activează în filiala USR Constanța, Hossu Radu-Mihai membru USR Brașov, primărița municipiului Câmpulung Muscel, Lasconi Elena – Valerica și Seidler Cristian-Gabriel, deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, care activează în filiala USR Sector 5.

Elena Lasconi, de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă ccu aproape 70% dintre voturi, în 2024.

Potrivit USR, în primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani.

Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat, luni, 10 iunie 2024, că demisionează din funcție, după un scor „sub așteptări” obținut de USR la alegerile locale și alegerile europarlamentare 2024.

Total
0
Shares
Total
0
Share