Editorial: Jertfele Instagramului. Cele mai bune gospodine tot mănâncă la McDac și pun ceapă în șubă

instagram, dar vader, anatol unura, facebook, adevarul despre retelele de socializare, odnoklassniki, social media

Așa s-a primit ca lumea modernă, mai mult cei tineri dar si cei 30+, percep lumea după pozele din Instagram. Și când zic instagram – mă refer la toate rețelele sociale și la situri de entertaiment. Oamenii acumulează cam 90 la sută din cunoștințele despre viață și lumea încojurătoare din internet și in particular de pe rețelele de socializare.
Totul, începând de la călătorii și terminând cu relații sau chiar copii – se vede prin prisma posturilor din Instagram. Acest fenomen e uber periculos și deja face jertfe la nivel mondial.

Fetele tinere își văd viitorul ca pe instastories la personajul ei preferat – cu talie perfectă și piele de catifea, cu mic dejun în pat de la soțul grijuliu, cu insule exotice, mașini scumpe, restaurante de fițe și prieteni celebri – un întreg amalgam de locuri, impresii și oameni cool. Domnițele tinere nu acceptă să se căsătorească sau sa fie împreună cu cineva care nu îi face curte corect – ca pe insta – fără flori de 2 metri aduși în ficare dimineață cu BMW-ul la poartă, fără citate motivaționale adresate numai ei și fără un cont comun de facebook pentru amândoi.

Se ajunge și la absurd – viitoarele mame fiind convinse că nașterea și creșterea unui copil e așa de fun și ușor ca la prietenele ei de Facebook – mereu machiată, la patru ace și cu copiii stilați și care cântă sonate franceze la pian de la 3 ani.
Nu sunt mai jos nici bărbații – fiind ferm convinși că fetele trebuie să arate mereu ca pe Instagram, sa fie toate de succes ca pe Facebook și haioase mereu ca pe Snapchat. Că ceilalți bărbați conduc numai mașini scumpe, călătoresc pe continente străine, iar tu stai la Ciocana și aștepți salariul întârziat.
Penibil, dar generații întregi de fete și băieți adoptă roluri sociale în relațiile dintre ei – în baza celor văzute pe internet. Cum să vorbească, cum să se compoarte – ce e admisibil și ce nu. Asta din păcate e societatea noastră de mâine – unde lumea nu trăiește – lumea mimează toate aspectele vieții și însuși viața
Lumea are impresia că viața adevărată e cea pe care o văd ei în posturile influencerilor, iar când ajung să aibă o viață nu la fel de glamuroasă sau la fel de easy sau altfel decât pe poze și stories – cad în depresii și se consideră ratați.

Dragilor… numai eu o să vă spun adevărul:

Social media arată doar partea bună a vieții, dar și pe ea o retușează la greu.
Încercați să jucați în joaca asta pe nume viață – fără ochelari de realitate virtuală.
Va fi și mai vesel – dar și mult mai interesant. Dar cel mai important – va fi real.
Iar viața reală constă din oameni simpli, la toate nivelurile.
Și cei mai optimiști instagrameri au zile proaste și crize de nervi.
Cei mai faimoși “sportivi” fug nu pentru km – ci pentru like-uri.
Cele mai frumoase influenceri tot au celulită și acnee.
Cei mai de succes bărbați tot sunt faliți și cu datorii.
Cei mai de top fashioniști tot au ciorapi rupți.
Cele mai bune gospodine tot mănâncă la McDac și pun ceapă în șubă.
Cele mai perfecte mame tot strigă la copii și dau țâță nemachiate.
Cei mai geniali copii posibil nu pot număra până la zece – părinții antrenându-i ca pe maimuțele la circ să facă trucuri pentru Facebook.

Renunțați să urmăriți oameni de pe rețele de socializare – care nu există în realitate.
Mulți au devenit prizonierii propriei imagini online – și acum sunt nevoiți să o susție prin posturi zilnice, monotone și la fel.

Ajustați-vă gandurile și dorințele la realitatea în care trăiți.
În realitatea unde toți oamenii au 24 de ore pe zi în care pot fi diferiți – și doar o secunda de fericire pusă pe online.
Nu vă mai chinuți cu vise neîmplinite și renunțați la rolul de jertfă a Instagramului, iar cel mai important:
Încetați să mai cereți de la oamenii de lângă voi abilități de supereroi – așa cum ați văzut voi pe Instagram.

Ei sunt doar oameni – ca și voi defapt.

#dart_group_therapy

autor: Anatol Untură via Dart Vader / facebook.com

Total
0
Shares
Total
0
Share