Echipa SAMU Ocnița a salvat viața unui adolescent de 17 ani. Detalii

Un adolescent de 17 ani dintr-o localitate a raionului Ocnița a primit o nouă șansă la viață datorită intervenției rapide și eficiente a echipei SAMU Ocnița. La data de 15 septembrie, la ora 12:36, a fost solicitată intervenția ambulanței pentru un băiat care prezenta simptome de dispnee gravă.

Echipa de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a ajuns la locul solicitării în doar 10 minute, găsind pacientul în stare critică, inconștient, fără respirație și puls, prezentând semne de moarte clinică. Bunica adolescentului a relatat că starea acestuia s-a agravat în jurul orei 12:15, manifestând slăbiciune și dificultăți de respirație. Băiatul se afla la evidența medicului de familie pentru o afecțiune de lungă durată, fiind imobilizat la pat încă de la vârsta de 10 ani.

Imediat, membrii echipei SAMU au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, reușind să restabilească pulsul și respirația pacientului. După stabilizarea parametrilor vitali, adolescentul a fost transportat asistat la IMSP Spitalul Raional Ocnița, unde primește în continuare îngrijiri medicale.

Intervenția a fost realizată de o echipă profesionistă formată din medicul de urgență Elena Guțu, asistentul medical Oleg Lesnic și conducătorul autoambulanței Vladimir Pleșca.

Total
0
Shares
Total
0
Share