Echipa SAMU Călărași a resuscitat cu succes o femeie de 86 de ani în stop cardio-respirator

Viața unei femei din localitatea Nișcani, aflată în stop cardio-respirator a fost salvată în urma unei resuscitări cu succes de către echipa de asistență medicală urgentă de felceri din cadrul SAMU Călărași.

În seara zilei de 10 iulie curent, fiul doamnei a apelat la Serviciul 112 și a solicitat de urgență intervenția ambulanței pentru mama sa de 86 ani, care nu reacționa și nu vorbea. Imediat, echipa SAMU Călărași s-a deplasat la locul solicitării în 9 minute și a depistat pacienta în stare gravă.

Din anamneză s-a constatat că acum trei ani, doamna a suportat un accident vascular cerebral în urma căruia a rămas țintită la pat. În timpul examinării pacientei s-a instalat stopul cardio-respirator. Îndată, membrii echipei AMU au inițiat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală.

Din fericire, după 15 minute s-a restabilit ritmul cardiac și respirația, femeia a deschis ochii. Pacienta cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali a fost transportată și transmisă specialiștilor din cadrul Unității Primiri Urgente a IMSP Spitalul Raional Călărași.

Total
0
Shares
Total
0
Share