Echipă medicală de urgență a salvat viața unui bărbat de 88 de ani din Vulcănești după două stopuri cardio-respiratorii

La data de 04.06.2024, ora 01:15, Dispeceratul comun de urgență a IMSP CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat de 88 ani dintr-o localitate din raionul Vulcănești, pe motivul „dispnee, vertij”.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă PAMU Cișmichioi din cadrul SAMU Vulcănești, în următoarea componență:

· Asistent medical – Svetlana Cioban

· Infirmier – Serghei Petiș

· Conducător autoambulanță – Mihail Vornicov.

Din anamneză s-a constatat că pacientul se afla la evidența medicului de familie cu maladii cronice ale sistemului cardio-vascular. La data de 03.06.2024, ora 14:00 pacientul a avut o sincopă, dar nu s-a adresat după ajutor medical. La data de 04.06.2024 ora 01:00, a avut sincopă repetată, după ce a solicitat intervenția ambulanței.

Echipa AMU a examinat pacientul, acordând ajutorul medical de urgență la etapa de prespital și pregătindu-se pentru transportare la spital. La ora 02:16 a survenit stop cardio-respirator, imediat membrii echipei au început manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală.

Din fericire, după primul șoc aplicat, la ora 02:18 s-a restabilit ritmul sinusal și pacientul a fost transportat cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali la IMSP Spitalul Raional Vulcănești.

Total
0
Shares
Total
0
Share