E întuneric beznă în cutia de pe umerii Maiei Sandu

Am privit “Cutia neagră” cu președinta țării – Maia Sandu. Nu știu cât e de neagră dar la sigur e întuneric beznă în cutia de pe umerii invitatei. Nici nu știu ce sa menționez din absurditățile, ipocriziile și inepțiile debitate.

Despre faptul că judecătoarea care “sfințea” justiția s-a pomenit în legătură cu mafia a spus că “Sistemul se opune curățirii”. Adică deconspirarea corupților înseamnă opunere la reformele promovate de PAS. Nu a explicat cum mai poate fi considerată această reformă a justiției valabilă, ci se întreba retoric de ce tocmai acum au apărut aceste informații.

Încercând să facă niște aluzii despre nu știu ce. Mai spune că informațiile au apărut prea târziu și asta nu poate schimba nimic.

Adică, când au apărut informațiile despre Stoianoglo, de ani de zile învechite, a putut fi anulat rezultatul concursului și procurorul general sechestrat. Dar dacă e vorba despre omul casei se procedează ca cu “oamenii buni”.

După ce tot “dă în străchini” când e vorba de justiție este întrebată de ce nu are un consilier pe probleme juridice. Ea spune că nici nu prea are nevoie. O consultă (!) Litvinenco.

La o întrebare simplă, dacă a invitat ea compania Lagardere, a început o diaree verbală despre cum ea invită investitori și cum asta înseamnă economie, salarii, pensii bla, bla, bla…

În toată emisiunea nu am auzit măcar ceva care să denote că femeia asta înțelege pe ce lume trăiește și în ce kkt a băgat acest stat.

Să fie băgată în pușcărie alături de tot PAS-ul ei. Să facă pușcărie pentru distrugerea statului de drept, pentru uzurparea puterii în stat, pentru compromiterea definitivă a ideii europene și omorul speranței în perspectiva civilizată a acestui stat. Dar formal să fie judecată pentru că a semnat furtul miliardului, de exemplu. Adică să i se inventeze un capăt de acuzare absurd și fără probe. Să fie justiția făcută de un președinte de stat mediocru care să folosească sistemul moștenit de la Maia.

Să o văd cum câștigă la CEDO iar conducerea politica ignoră tot ce spune CEDO și comisia de la Veneția.

Vitalie Colin

Total
0
Shares
Total
0
Share