Dumitru Alaiba: „Nu există soluții magice pentru a micșora prețul la carburanți”

Nu există soluții magice, pentru a putea micșora prețul la benzină și motorină. Asta a declarat într-un interviu pentru TV8, președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, deputatul PAS, Dumitrul Alaiba.

„Adevărul este că decizii excelente care să aducă, ca prin magie, prețurile în jos, fără a crea distorsiuni și fără a crea găuri în buget, nu prea sunt”, a declarat Dumitru Alaiba.

Din septembrie, când a intrat în vigoare legea PAS cu privire la carburanți, benzina s-a scumpit cu 13 lei, iar motorina cu aproape 14 lei. Presa a scris de nenumărate ori că legea PAS cu privire la piața petrolieră este un lobby pe care un grup de deputați PAS, printre ei și Dumitru Alaiba, l-au făcut pentru companiile petroliere. Jurnaliștii de inevestigații au publicat și fotografia în care Dumitru Alaiba a fost surprins la o terasă cu fostul prim-ministru, Chiril Gaburici, Președinte al Consiliului de Administrare al companiei petroliere BEMOL.

Amintim că Ziarului de Gardă a reușit să realizeze un material amplu despre proveniența banilor pentru concurenții electorali și sponsorii generoși ai candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în campania din 2020. Astfel, sume substanțiale au intrat în bugetul candidatei PAS, Maia Sandu, din partea mai multor angajați ai companiei BEMOL, printre care contabili, manageri, persoane din conducerea companiei.
Dumitru Alaiba a deținut în perioada 2013-2016 funcția de șef al Secretariatului Consiliului Economic al Prim-ministrului de atunci, Chiril Gaburici.

Total
0
Shares
Total
0
Share