Donald Trump, pus din nou sub acuzare, privind subminarea alegerilor din 2020 după revizuirea rechizitoriului de către procurorul special

Donald Trump este din nou pus sub acuzare pentru tentativa de subminare a rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020. Procurorul special a prezentat tribunalului un rechizitoriu revizuit, după ce Curtea Supremă i-a acordat imunitate pentru acțiunile făcute în calitate de președinte.

Procurorul special, Jack Smith, a eliminat din rechizitoriul inițial părțile în care fostul președite discuta cu Procurorul General al SUA de la vremea respectivă, dar nu a renunțat la niciuna dintre acuzațiile aduse lui Donald Trump. Acesta este pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infracțional (complot) pentru subminarea procesului democratic, dar fără a mai folosi faptul că el a cerut Departamentul pentru Justiție de a promova și susține afirmațiile sale false cum că democrații ar fi trucat alegerile din 2020, scrie Biziday.

După ce Curtea Supremă a decis că un președinte are imunitate pentru faptele sale făcute în calitate de președinte, dar nu are pentru cele făcute în calitate sau interes personal, chiar dacă este în timpul mandatului, procurorii se concentrează acum pe a demonstra că Donald Trump a acționat în calitatea sa de candidat la președinție, inclusiv în incitarea la răscoala din 6 ianuarie 2021, menită să împiedice procedura de instaurare a lui Joe Biden, câștigătorul legitim al alegerilor din 2020.

“Acuzatul nu a avut responsabilități oficiale legate de procedură, dar a avut un interes personal în calitate de candidat în a fi desemnat câștigătorul alegerilor”, este una dintre informațiile noi prezente în documentul revizuit.

Noul rechizitoriu, depus la un tribunal federal din Washington DC, are de 36 de pagini, cu nouă mai puțin decât precedentul. Nu există nicio șansă ca proceseul să înceapă înainte de alegerile din noiembrie și nu este clar ce se va întâmpla dacă Trump câștigă aceste alegeri. Din cele patru procese penale în care el a fost pus sub acuzare, unul singur, cel referitor la tăinuirea banilor pentru Stormy Daniels, a ajuns la un verdict pe fond – Trump a fost găsit vinovat pentru 34 de infracțiuni de fraudă fiscală și urmează să-și primească sentința în septembrie.

Total
0
Shares
Total
0
Share