Doi polițiști de frontieră au fost concediați după ce s-a depistat că documentau trecerea fictivă a frontierei de către ucraineni

Au fost concediați cei doi polițiști de frontieră, care sunt cercetați alături de alte opt persoane într-o cauză penală pornită pe migrația ilegală a bărbaților din Ucraina, introduși ilegal în Moldova.

În urma anchetei de serviciu, s-a constatat că, în anul 2024, cei doi funcționari publici cu statut special din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră „Valea Perjei” al Direcției Regionale Sud au autorizat trecerea frontierei de stat cetățenilor ucraineni, bărbați cu vârste între 18 și 60 de ani, prin punctul de trecere Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț-1 (rutier). Aceste autorizări au avut loc fără ca bărbații ucraineni să fie prezenți fizic în punctul de trecere.

Respectiv, pentru aceste încălcări grave, cei doi polițiști de frontieră au fost sancționați disciplinar cu concediere din funcția publică cu statut special.

”Subliniem că astfel de abateri sunt inacceptabile și contravin misiunii instituției de a implementa politica de stat privind gestionarea integrată a frontierei Republicii Moldova. Poliția de Frontieră reiterează că are o toleranță zero față de corupție și se disociază de angajații care denigrează imaginea instituției prin implicarea în activități ilegale”, scrie în comunicatul IGPF.

Total
0
Shares
Total
0
Share