Doi braconieri din Fălești s-au ales cu amenzi de 25 000 de lei pentru vânătoare ilegală

Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală pentru vânat ilegal.

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 14 mai, doi bărbați în vârstă de 37 de ani, au fost recunoscuți vinovați de comiterea infracțiunii nominalizate, urmând să achite amenzi în mărime de 25 000 de lei.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurorii de la Fălești, cei doi inculpați, având scopul vânatului ilegal, ignorând prevederile Legii regnului animal, potrivit căreia cetățenii sunt obligați să ocrotească animalele, cu încălcarea Regulamentului privind vânarea exemplarelor din specii de faună de interes cinegetic, la 7 septembrie 2023, în jurul orei 02:00, care este o perioadă interzisă pentru vânătoare, s-au deplasat la marginea pădurii amplasate în proximitatea localității Drujneni, raionul Fălești.

Unul din inculpați urma să stea la pândă, iar cu ajutorul luminii lanternei aprinse, urma să orbească mistreții și, totodată, să ghideze celălalt inculpat spre locul aflării lor.

Celălalt inculpat, având asupra sa o armă de vânătoare cu țeavă lisă, pentru deținerea căreia nu avea autorizație, fără carnet de vânător, a reușit să împuște 2 mistreți.

Inculpații și-au recunoscut integral vina în comiterea infracțiunii, cauza în privința acestora fiind examinată în procedură simplificată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Total
0
Shares
Total
0
Share