Directorul Serviciului Român de Informații a demisionat. Care este motivul

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, și-a anunțat demisia. În declarația făcută, el a menționat că „este sănătos pentru democrație” ca șeful unei astfel de instituții să aibă un mandat limitat.

„Este momentul să constat că obiectivele profesionale pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de director au fost îndeplinite. Prin urmare, pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI. Încheierea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu președintele României”, a anunțat Eduard Hellvig.

Klaus Iohannis a apreciat munca lui Hellvig în fruntea SRI. Nici administrația prezidențială din România, însă, nu a menționat motivele exacte ale plecării lui din funcție.

„Am luat act de retragerea din funcție a directorului Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, al cărui mandat a marcat restaurarea credibilității SRI și modernizarea consistentă a instituției pe care a condus-o”, se arată în mesajul transmis de liderul de la Cotroceni.

Până la numirea unui nou șef, SRI va fi condus de adjunctul lui Hellvig, conform presei de la București. Este vorba despre generalul Răzvan Ionescu, fizician de meserie, cu experiență de peste 20 de ani în cadrul instituției.

Total
0
Shares
Total
0
Share