Diana Lapteacru și Ionel Sîrghii au fost prezentați oficial angajaților Consiliului Concurenței

Vicepreședintele Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, Dorian Istratii, i-a prezentat angajaților Consiliului Concurenței pe noua vicepreședinte a instituției, Diana Lapteacru, și pe noul membru al Plenului, Ionel Sîrghii, numiți în funcție miercuri, 31 iulie curent, în cadrul ședinței Parlamentului.

În discursul său, deputatul Dorian Istratii a subliniat importanța acestor numiri pentru consolidarea eforturilor instituției în promovarea unui mediu concurențial echitabil, exprimându-și convingerea că schimbările din componența Plenului Consiliului Concurenței vor amplifica evoluțiile pozitive înregistrate de autoritate în ultima perioadă.

Amintim că, Diana Lapteacru și-a început activitatea în cadrul autorității de concurență în anul 2007, ocupând funcții de specialist, consultant, șef adjunct și șef de direcție. În decembrie 2023, Diana Lapteacru a fost numită în funcția de membru al Plenului instituției, iar începând cu 31 iulie 2024 ocupă funcția de vicepreședinte a Consiliului Concurenței pentru un mandat de 5 ani.

Totodată, noul membru al Plenului, Ionel Sîrghii, este licențiat în management și economie și are o diplomă de master în relații internaționale. Anterior, a ocupat funcția de șef al Direcției control al fondurilor europene în cadrul Inspectoratului control financiar de stat și a activat în mai multe instituții publice, printre care Ministerul Finanțelor și Curtea de Conturi.

Tot în cadrul evenimentului, președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu, a afirmat că Plenul, în componența sa actuală, va continua implementarea reformelor instituționale și sistemice, menite să îmbunătățească climatul concurențial din țară, exprimându-și încrederea că experiența pe care o dețin persoanele nou-numite va aduce o contribuție valoroasă autorității.

Total
0
Shares
Total
0
Share