Deputații PAS au respins proiectul privind valorile tradiționale, susțin reprezentanții Blocului ”Victorie”

În Comisia parlamentară pentru protecție socială și sănătate, majoritatea membrilor din partidul de guvernământ PAS au respins Conceptul Național de Conservare și Consolidare a Valorilor Spirituale Tradiționale în Republica Moldova, propus de deputații Blocului „Victorie”. Această decizie reflectă atitudinea reală a PAS față de ceea ce este cu adevărat important pentru poporul Moldovei.

„Este un document vital, capabil să protejeze tot ceea ce este sfânt pentru poporul nostru. În el am inclus păstrarea instituției familiei tradiționale, unde există un tată și o mamă. Consolidarea credinței noastre ortodoxe, susținerea culturii noastre naționale. PAS este străin de aceste valori, partidul a dat de înțeles clar că nu sunt interesați de adoptarea conceptului și de consolidarea în lege a fundamentelor moralității și eticii noastre”, a declarat deputata grupului parlamentar „Victorie”, Regina Apostolova.

Parlamentarul Denis Ulanov a subliniat, de asemenea, că acest gest al membrilor PAS arată lipsa de respect pentru valorile care definesc moldovenii ca popor. „Ne confruntăm cu o realitate în care actuala putere PAS prioritizează agenda străină în detrimentul promovării valorilor noastre autentice și a tradițiilor milenare. Este timpul să ne unim și să declarăm ferm dezacordul nostru față de această atitudine, care subminează identitatea noastră și dăunează comunității noastre”, a subliniat Denis Ulanov.

Conceptul ignorat de PAS include măsuri de protecție a familiei tradiționale, a credinței ortodoxe și a culturii naționale, menite să depășească criza demografică și să păstreze identitatea națională. Blocul „Victorie” a menționat că va continua lupta pentru valorile tradiționale, sprijinul familiilor moldovenești și protecția copiilor împotriva propagandei LGBT.

Total
0
Shares
Total
0
Share