Delegația Finlandei, reprezentată de către premierul Sanna Marin a ajuns în Republica Moldova

La Summitul Comunității Politice Europene din Moldova, Finlanda este reprezentată de către prim-ministrul în exercițiu Sanna Marin, care se va află, pentru prima dată, în vizită oficială la Chișinău.

Pentru Finlanda, Republica Moldova rămâne un stat prioritar în acordarea asistenței prin intermediul Fondului finlandez pentru cooperare locală, domeniile principale fiind: educația vocațională, mass-media, drepturile omului, societatea civilă, reforma în domeniul justiției, cooperarea pe probleme de mediu.

În mesajul său adresat cetățenilor Republicii Moldova, prim-ministrul în exercițiu a menționat despre importanța schimbului de opinii și cooperarea strânsă între UE și parteneri. „Mulțumim, Moldova, pentru găzduirea noastră. Vă vom susține! Moldova nu este singură”.

Cu ocazia organizării Summitului CPE 2023, autoritățile naționale au instituit măsuri de protecție și securitate la nivel internațional, pentru buna desfășurare a evenimentului, unde vor fi prezenți oficiali ai statelor europene și înalți reprezentați ai UE.

Din GMSS-CPE fac parte comunicatorii instituțiilor naționale din domeniul ordinii publice, securității și apărării naționale: Ministerul Afacerilor Interne cu Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Migrație, Inspectoratul General de Carabinieri, Academia „Ștefan cel Mare” a MAI; Serviciul de Protecție și Pază de Stat; Serviciul de Informații și Securitate; Ministerul Apărării; Procuratura Generală; Autoritatea Aeronautică Civilă; Administrația Națională a Penitenciarelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share