Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova. Ministerul Sănătății recomandă măsuri de protecție

Ministerul Sănătății a raportat o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova, în perioada 5-11 august, când au fost înregistrate 1381 de cazuri noi, dintre care 115 în regiunea transnistreană. Aceasta reprezintă o creștere de 1,9 ori comparativ cu săptămâna precedentă, 29 iulie-4 august, când au fost raportate 743 de cazuri.

Această tendință de creștere este în concordanță cu datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care au indicat o creștere a cazurilor de COVID-19 în întreaga regiune europeană, cu 5339 de cazuri suplimentare raportate în perioada 22-28 iulie. În România, situația este similară, cu 5414 cazuri noi raportate în intervalul 5-11 august, ceea ce reprezintă o creștere de 0,8% față de săptămâna precedentă.

În contextul acestei creșteri și al sezonului estival, care aduce cu sine o mobilitate crescută a populației, Ministerul Sănătății reiterează importanța respectării măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului. Printre măsurile recomandate se numără păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate, respectarea igienei mâinilor și a igienei respiratorii, precum și purtarea măștilor în instituțiile medicale.

De asemenea, Ministerul subliniază importanța vaccinării ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a cazurilor grave de boală și a deceselor cauzate de COVID-19. Autoritățile încurajează populația să se adreseze medicului de familie la apariția primelor simptome ale infecției, cum ar fi febra, tusea, dificultățile de respirație, durerile în gât și durerile musculare.

Total
0
Shares
Total
0
Share