Conducerea Serviciului Vamal participă la sesiunile anuale ale Consiliului Organizației Mondiale a Vămilor

Conducerea Serviciului Vamal în perioada 22 – 24 iunie curent, participă la sesiunile anuale 141/142 ale Consiliului Organizației Mondiale a Vămilor (OMV), desfășurate la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Sesiunile Consiliului OMV reprezintă principalul eveniment anual al comunității vamale internaționale, la care participă conducerile administrațiilor vamale membre ale organizației și unde sunt abordate problemele strategice ale activității vamale pe plan internațional.

Sesiunile din acest an au debutat cu audierea raportului Secretarului General al OMV privind activitatea organizației în perioada iulie 2022-iunie 2023.

Totodată, pe agenda sesiunilor din acest an se regăsesc discuții pe baza rezultatelor sesiunii a 88-a a Comisiei Politice, planurile de acțiuni prioritare pentru securizarea și facilitarea comerțului internațional, dar și analiza activităților directoratelor și comitetelor OMV.

Tot în cadrul sesiunilor din acest an va avea loc și alegerea noului Secretar General al OMV și aprobarea componenței Comisiei Politice, Comitetului Financiar și a Comitetului de Audit ale OMV, conform nominalizărilor în cadrul consultărilor din regiunile organizației.

În cadrul vizitei directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan va avea o serie de discuții cu omologi din mai multe state privind perspectivele de consolidare a colaborării vamale bilaterale și multilaterale.

Total
0
Shares
Total
0
Share