Concedii extinse și transport gratuit. Militarii prin contract vor avea parte de noi beneficii sociale

Militarii prin contract ai Armatei Naționale vor beneficia de noi garanții sociale, potrivit unui proiect de lege discutat la ședința Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică.

Printre noile măsuri propuse se numără includerea perioadei concediului pentru îngrijirea copilului în vechimea serviciului militar și extinderea concediului în caz de adopție sau tutelă.

”De asemenea, se propune ca militarii prin contract ai Forțelor Armate să dispună de dreptul de a călători gratuit în toate tipurile de transport rutier la nivel local/municipal, cu excepția taximetrelor. O altă prevedere ține de faptul că militarii prin contract să aibă dreptul de a participa, în cadrul structurii militare în care îndeplinesc serviciul militar, în proiecte de dezvoltare finanțate din surse externe”, se arată în comunicatul Legislativului.

Potrivit autorilor, proiectul are ca scop îmbunătățirea protecției sociale, eliminarea inechităților și creșterea atractivității serviciului militar. Acesta va fi propus în plenul Parlamentului pentru dezbatere și aprobare.

Noile prevederi vin ca răspuns la condițiile speciale în care militarii prin contract își desfășoară activitatea, subliniind importanța acordării unui suport suplimentar pentru aceștia și familiile lor.

Total
0
Shares
Total
0
Share