Complexul de pedagogie curativă „Orfeu” a primit de la UNICEF generatoare electrice

Complexul Pilot de Pedagogie Curativă „Orfeu” a primit generatoare electrice de la UNICEF, cu sprijinul Guvernului Croației. Potrivit municipalității și donatorilor, generatoarele pot compensa întreruperile de curent electric și pot asigura o sursă de energie de rezervă în cazul defecțiunilor sau a unor situații de urgență, scrie IPN

La ceremonia de donație, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a declarat că evenimentele din Ucraina au afectat securitatea energetică și în instituțiile din Republica Moldova. Această donație reprezintă un sprijin important pentru instituțiile din municipiul Chișinău.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a precizat că „Orfeu” reprezintă un complex educațional care include grădiniță, clase primare și clase gimnazial. Este o instituție deosebită prin abordarea și incluziunea copiilor în comunitate, dar și în sistemul educațional. Pe lângă studii, sunt asigurate activități de incluziune kinestezică, kinetoterapie etc. Generatoarele donate erau absolut necesare pentru a asigura securitatea energetică în instituția frecventată de peste 200 de copii.

Ambasadoarea Croației în Moldova, Marija Kapitanović, a spus că este îmbucurător să vadă că asistența acordată Republicii Moldova este folosită într-o cauză nobilă. Guvernul Croației a decis să contribuie în fondul UNICEF cu o sută de mie de euro, iar organizația ajută în identificarea necesităților din domeniul social și educațional. „În calitate de ambasadoare, este o plăcere pentru mine să cunosc că asistența oferită este pentru o cauză atât de bună, atât de utilă. Pe lângă obiectivele pe care le am la nivel diplomatic, un obiectiv este să ajung mai aproape de oameni, de cetățenii Republicii Moldova”, susține Marija Kapitanović.

Reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, Maha Damaj, a menționat că pentru organizație este o onoare să servească copiilor din orice țară în care activează, pentru că ei merită să aibă o viață demnă și să aibă posibilitatea să-și valorifice întregul lor potențial. Conform mandatului UNICEF, necesitățile copiilor trebuie satisfăcute, cu o atenție specială pe cei defavorizați.

Directorul Complexului „Orfeu”, Oleg Ababii, a spus că în cadrul instituției studiază copii deosebiți, care obțin rezultate frumoase. Potrivit lui, aceste parteneriate sunt extrem de importante pentru a asigura activitatea instituției.

Pe lângă Complexul „Orfeu”, și alte instituții au beneficiat de generatoare din partea Croației. Este vorba despre Școala auxiliară internat nr. 5, Școala auxiliară nr. 6, Școala auxiliară nr.7, Şcoala Specială nr. 12 pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă și Liceul Teoretic ,,Pro Succes”.

Total
0
Shares
Total
0
Share