Circa 25% din adolescenții din Republica Moldova au fumat cel puțin odată țigări electronice

În Republica Moldova, 25% de adolescenți cu vârsta de 13-17 ani, au folosit țigări electronice. Datele au fost făcute publice în contextul marcării Zilei mondiale fără tutun, scrie Moldpres.md

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), în anul curent autoritățile își vor mobiliza efortul pentru a adopta reglementări mai puternice care să protejeze tinerii de efectele nocive ale produselor din tutun și a produselor ce conțin nicotină.

„Promovarea falsurilor și a tacticilor înșelătoare ale industriei tutunului au atras generații de consumatori de tutun, fapt ce a dus la o epidemie globală a consumului de tutun. Industria tutunului a ademenit din ce în ce mai mulți copii și adolescenții, folosind diferite tactici de promovare și publicitate, țintind direct cu un nou portofoliu de produse care le afectează viața. Industria tutunului continuă să opună rezistență măsurilor bazate pe dovezi, precum implementarea spațiilor libere de fumat, majorarea accizelor și interdicțiile cuprinzătoare ale publicității, promovării și sponsorizării pentru tutun”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Potrivit ultimelor studii, în 2019, circa 16,3% din adolescenți erau consumatori activi ai produselor de tutun și celor care conțin nicotină, iar în 2022- 25% de adolescenți au folosit țigări electronice.

Total
0
Shares
Total
0
Share