Chișinăul s-a adresat repetat autorităților de la Kiev pentru a obține favoruri în folosul regimului separatist de la Tiraspol

Chişinăul s-a adresat repetat autorităților de la Kiev cu solicitarea de a amâna interdicţia de circulaţie pentru vehiculele cu numere de înmatriculare transnistrene. De această dată, este vorba doar despre autobuzele şi microbuzele care nu au reuşit să obțină plăcuţe neutre. Anunţul a fost făcut de vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, în cadrul emisiunii “În centrul atenţiei” de la Publika TV.

“Solicităm ca pentru autobuze şi microbuze să fie amânată interdicţia, până când nu va fi găsită o soluţie în reglementarea acestui subiect. Deocamdată, acest subiect nu a fost închis definitiv”, a spus vicepremierul pentru Reintegrare.

Vlad Kulminski a confirmat că subiectul a fost discutat și cu şeful-adjunct al Administrației prezidenţiale din Rusia, Dmitri Kozak, în cadrul vizitei sale la Chişinău.

“Într-o anumită măsură, Tiraspolul a împiedicat acest proces, dar şi mecanismul nu a fost elaborat complet. Noi înţelegem şi poziţia Kievului. Ucraina are un conflict pe teritoriul său, are automobile care sunt în aceeaşi situaţie ca şi cele din regiunea transnistreană”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare.

Din 1 septembrie, maşinile cu numere de înmatriculare transnistrene nu mai pot intra în Ucraina. Au voie doar cele cu numere neutre. Asta după ce Kievul a refuzat solicitarea Chişinăului să amâne interdicţia până în 10 ianurie 2022. Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, doar 5 la sută din numărul total al autovehiculelor din regiunea transnistreană au fost înmatriculate cu plăcuţe neutre.

Total
0
Shares
Total
0
Share