Cel puțin 28 de persoane au decedat după ce un autobuz cu pelerini s-a răsturnat în Iran

Cel puțin 28 de persoane au decedat după ce un autobuz care transporta pelerini șiiți din Pakistan s-a răsturnat în provincia Yazd din Iran, scrie The Independent. Alte 23 de persoane au fost rănite, dintre care 14 se află în stare critică, a anunțat Mohammad Ali Malekzadeh, un oficial local de urgență.

Autobuzul transporta 51 de pasageri, toți cetățeni pakistanezi, marți noaptea, când s-a răsturnat și a avut un accident în afara orașului Taft, la aproape 500 de kilometri sud-est de capitala Teheran.

Poliția spune că investigațiile inițiale indică o problemă la frânele autobuzului ca fiind cauza accidentului.

Serviciile consulare ale Pakistanului în Iran au fost invitate în provincia Yazd pentru a continua investigațiile cu privire la accident.

Syed Athar Shamsi, liderul convoiului plecat din Larkana, în provincia Sindh din Pakistan, pentru pelerinaj, a declarat că grupul era separat în două autobuze. Autobuzul din față a fost cel care s-a răsturnat, a spus el pentru GeoTV.

În imaginile transmise de televiziunea de stat iraniană, autobuzul putea fi văzut răsturnat pe autostradă, cu acoperișul zdrobit și cu toate ușile deschise. Salvatorii pășeau cu grijă printre cioburile de sticlă și resturile împrăștiate pe drum.

Pelerinii traversau Iranul pentru a ajunge în Karbala, în Irak, pentru a participa la sărbătoarea Arbaeen, respectată mai ales de șiiți. Arbaeen, care în arabă înseamnă numărul 40, marchează aniversarea celei de-a 40-a zile de doliu după moartea nepotului profetului Mahomed, Hussein, în secolul al VII-lea, în bătălia de la Karbala. Pelerinajul la Karbala pentru această sărbătoare este unul dintre cele mai mari din lume.

Total
0
Shares
Total
0
Share