CEC a publicat lista preliminară a celor 209 secții de votare din străinătate pentru alegerile din 20 octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC), în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), au făcut publică lista posibilelor locații ale celor 209 secții de votare din străinătate pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

Potrivit CEC, lista nu este definitivă și în analiza posibilelor locații ale secțiilor de votare din străinătate sunt luate în calcul și indicate datele deținute de CEC privind dinamica participării la alegeri a cetățenilor la toate secțiile de votare constituite anterior peste hotarele țării, precum și informațiile deținute de MAE sau publicate de autoritățile competente ale țărilor gazdă privind numărul și locul aflării cetățenilor Republicii Moldova în străinătate.

CEC atrage atenția că, în ziua publicării informațiilor preliminare, nu au fost luate în calcul datele finale care țin de îndeplinirea condițiilor ce vizează obținerea acordului autorităților competente ale țării gazdă și posibilitatea asigurării din punct de vedere tehnic și logistic a infrastructurii secțiilor de votare din străinătate. Aceste informații sunt în proces continuu de colectare de către MAE și verificare de către membrii grupului interinstituțional creat de către CEC, iar în funcție de dinamica acestor date în probabilitatea constituirii unor secții de votare (înaltă, medie, scăzută) pot interveni modificări.

Alegătorii pot să se înregistreze prealabil cel târziu cu 45 de zile înainte de ziua alegerilor, termenul limită fiind 6 septembrie 2024.

Comisia anunță că a planificat resurse financiare pentru organizarea a 209 secții de votare peste hotare, în creștere cu 59 secții de votare comparativ cu ultimul scrutin parlamentar din 2021.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share