BPV: “Guvernarea a încercat să suprime manifestația printr-o alertă falsă cu bombă“

Un nou protest de amploare s-a desfășurat la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani, unde urma să fie examinat dosarul fabricat la comanda Maiei Sandu împotriva bașcanului Găgăuziei Evhenia Guțul și a colegei sale din blocul „Victorie” Svetlana Popan. Guvernarea PAS a încercat să închidă gura manifestanților veniți inclusiv din regiunea autonomă, anunțând o alertă falsă cu bombă, sperând că astfel mulțimea se va dispersa. Oamenii însă au continuat să scandeze lozinci, iar în cele din urmă alerta cu bombă s-a dovedita a fi falsă.

Că totul a fost un spectacol ieftin o confirmă și faptul că nu s-a recurs la evacuarea oamenilor din sediul judecătoriei, așa cum se cuvine în cazul alertelor cu bombă.

„Nu știam că atunci când o clădire riscă să sară în aer, evacuarea oamenilor nu este obligatorie, iar angajații își continuă activitatea nestingherit. Paznicul judecătoriei a rămas pe post și spune că despre evacuare nu a pomenit nimeni. Doamna președinte, deja este chiar plictisitor. Să recurgi la așa metode pentru s spulbera un protest este ridicol”, a spus deputatul și secretarul executiv al blocului politic „Victorie” Marina Tauber.

Ea a atras atenția că sprijinul pentru echipa lui Ilan Șor crește în progresie geometrică, iar asta stârnește îngrijorări în rândul partidului de guvernământ.
„Ei nu mai știu ce să facă cu noi, pentru că înțeleg că sprijinul pentru blocul „Victorie” crește și noi împreună cu dumneavoastră, poporul Moldovei, vom câștiga la alegerile prezidențiale. Cu cât mai mult crește sprijinul nostru, cu atât mai multe represiuni au loc. Astăzi blocul „Victorie” are susținerea a mai bine de jumătate din populația Moldovei. Și, desigur că, crește proporțional și frica Maiei Sandu că va fi măturată din țara noastră”, a spus Marina Tauber.

În fața manifestanților a ieșit bașcanul Găgăuziei, care le-a mulțumit oamenilor pentru sprijinul constant și necondiționat.
„Cunoaștem bine că acest dosar este fabricat la indicația președintelui. Scopul acestor ședințe de judecată este de a pronunța o sentință pe care o dorește PAS. Ei nu vor ca eu să fiu bașcanul Găgăuziei și recurg la diferite metode pentru a mă priva de mandatul de bașcan. Nu le place faptul că lucrez pentru binele oamenilor din Găgăuzia și pentru binele întregii autonomii”, a spus Evghenia Guțul.

Președintele partidului „Șansă”, Alexei Lungu, a menționat că încercările puterii de a intimida opoziția doar consolidează rândurile blocului politic „Victorie”.

„Puterea din Moldova este astăzi în agonie! Puterea se teme și a ajuns să recurgă la cele mai mari crime politice. Am venit aici să arătăm că Moldova nu este a lor, nu este a PAS-ului, este a noastră, a copiilor și nepoților noștri! Moldova este țara noastră și a copiilor noștri! Și nu vom părăsi Moldova noastră!”, a spus Alexei Lungu.
La manifestație a fost prezentă și deputatul, vicepreședinte al grupului parlamentar „Victorie” Reghina Apostolova, care a condamnat presiunile exercitate constant de puterea de la Chișinău asupra autonomiei găgăuze și în special asupra bașcanului Evghenia Guțul.

„Dacă nu era actuala guvernare PAS, GagauziyaLand ar fi fost deja inaugurat pe 1 iunie. Acolo lucrările au fost oprite din cauza multiplelor controale ale autorităților, care frânează construcția parcului. Asta demonstrează o dată-n plus că puterea actuală luptă nu doar cu politicienii din opoziție, ci și cu copiii. Este o adevărată rușine!”, a spus Reghina Apostolova.

La rândul său, deputatul Vadim Fotescu a remarcat degradarea fără precedent a justiției din Republica Moldova sub guvernarea PAS.

„Vă mulțumesc tuturor că nu sunteți indiferenți față de fărădelegile comise de PAS. În țară legea a încetat să mai funcționeze. Toate principiile democratice sunt încălcate. Toate dosarele penale fabricate politicienilor din opoziție nu valorează doi bani.

Deja și SUA și UE, stăpânii actualului regim, le spun deschis că ei își supun legea după bunul plac”, a spus Fotescu.

Deputatul din Adunarea Populară a Găgăuziei Alexandru Dulgher, la fel a venit să o susțină pe Evghenia Gulu.

„Bașcanul nu este judecat pentru că a comis ceva. Bașcanul este judecat doar pentru că este bașcanul Găgăuziei, că face lucruri bune în folosul autonomiei, pentru că apără interesele Găgăuziei și ale locuitorilor ei! Puterea nu este a PAS, ci este a poporului! Nimeni nu are niciun dubiu că acest dosar este cusut cu ață politică nu este ”, a spus el.

Un mesaj de încurajare a venit și din partea reprezentantului blocului ”Victorie” Iuri Vitneanschi.

„Devenim tot mai puternici ca urmare a presiunii pe care autoritățile o exercită asupra opoziției! Noi nu renunțăm, iar susținătorii noștri sunt din ce în ce mai mulți pe zi ce trece! Și vom obține victoria!”, a spus Iuri Vitneanski.

„Înțelegem că aceste abuzuri în raport cu noi vor continua, așa că noi trebuie să fim uniți și de neînfruntat”, a spus, la rândul său, fostul primar al Orheiului Pavel Verejanu.

Iar fostul candidat din partea partidului „Șansă” la funcția de primar al Chișinăului Cristina Vulpe a menționat că opoziția trebuie să dea dovadă de unitate.
„Mă bucur că suntem din ce în ce mai mulți. Oamenii ies în stradă atunci când nu mai pot să rabde dictatura, atunci când nu au o justiție corectă. Astăzi suntem aici pentru a ne susține colegii și vrem să se asigure o justiție echitabilă”, a spus ea.

Și reprezentantul blocului „Victorie” Ivan Guci a șinut o cuvântare în fața oamenilor.
„Dragi procurori, cum poate fi judecat un om care luptă pentru poporul nostru? Pentru copii? Pentru bătrânii noștri? Suntem neînvins, cât timp suntem uniți”, a spus el.
În cele din urmă, Evghenia Guțul a ieșit în fața oamenilor și a anunțat că ședința de judecată a fost amânată pentru data de 12 iunie.

Blocul politic „Victorie” condamnă practica abuzivă a guvernării PAS de a lupta cu opoziția prin fabricarea dosarelor și exercitarea presiunilor asupra liderilor politici.

Total
0
Shares
Total
0
Share