Bărbatul din Chișinău, care și-a stropit soția și fiica cu acid, a fost condamnat la 11 ani și 3 luni de închisoare. Va trebui și să plătească despăgubiri

Bărbatul din Chișinău, care și-a stropit soția și fiica cu acid, a fost condamnat la 11 ani și 3 luni de închisoare, scrie Newsmaker.md

Amintim, cazul tragic a avut loc în sectorul Botanica al capitalei în februarie 2024. El va trebui să achite și despăgubiri: 500 mii lei – în calitate de prejudiciu moral, 1,1 milioane lei – prejudiciu biologic și peste 25 de mii de lei – cheltuieli de judecată.

Informația a fost comunicată de Centrul de Drept al Femeilor.

Centrul de Drept al Femeilor, organizație non-guvernamentală înființată de un grup de femei-juriste din Republica Moldova, a anunțat în 25 septembrie despre o ”victorie în cazul tragic al femeii și fiicei acesteia, stropite cu acid de către soț, în data de 28 februarie 2024”.

”Agresorul a fost condamnat de instanța de fond la 11 ani și 3 luni de închisoare. Dar ce este și mai semnificativ: instanța a admis acțiunea civilă de reparare a prejudiciilor. Agresorul va achita femeii despăgubiri: 500 000 de lei pentru prejudiciul moral; 1 100 000 de lei pentru prejudiciul biologic; agresorul va achita și cheltuielile de judecată de 25 884 de lei”, au comunicat reprezentanții organizației.

Organizația a adăugat că interesele victimei în instanță au fost reprezentate de avocatul Centrului de Drept al Femeilor, Elena Cojocaru.

”Este un pas important pentru justiție și un mesaj clar că violența nu va rămâne nepedepsită!”, au menționat reprezentanții Centrului.

Potrivit Newsmaker.md în martie 2024 o femeie în vârstă de 37 de ani a fost stropită de soțul ei cu o substanță chimică în regiunea capului, provocându-i arsuri. Arsuri a suferit și fiica lor minoră, în vârstă de 7 ani. Ambele au fost preluate de ambulanță. Femeia se afla în stare critică. Pe online, internauții s-au mobilizat pentru a colecta bani. Cazul a avut loc în 28 februarie, în sectorul Botanica al capitalei, și a fost confirmat de reprezentanții poliției. Oamenii legii declarau că suspectul, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut. Totuși ”ținând cont de faptul că acesta are stabilită o diagnoză”, el se afla ”sub supraveghere strictă într-o instituție medicală specializată până la expunerea specialiștilor despre starea sănătății acestuia”. Polițiștii menționau că această infracțiune se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.

În 15 mai, Procuratura Generală a anunțat că bărbatul a fost trimis pe banca acuzaților și era învinuit de faptul că a încercat să își omoare soția.

”Învinuitul, aflându-se într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, a inițiat un conflict cu soția sa în vârstă de 36 de ani, a luat o sticlă cu acid sulfuric concentrat, cu care a stropit-o pe ultima. În momentul în care copilul minor s-a implicat în conflict, a fost stropită din imprudență cu aceeași substanță”, au comunicat procurorii.

Se menționa că femeii i-au fost cauzate arsuri chimice ale feței, gâtului, ochiului stâng, cavității bucale, membrului superior drept și altor părți ale corpului, arsuri ale căilor respiratorii și alte leziuni. Copilei, în vârstă de 7 ani, i-au fost cauzate arsuri, care au fost apreciate drept vătămări corporale ușoare.

Învinuitul își recunoscuse vinovăția.

Total
0
Shares
Total
0
Share