Băncile execută comenzi politice venite de la PAS și Maia Sandu? Natalia Morari: ”Patru bănci comerciale au refuzat să deschidă cont pentru grupul meu de inițiativă”

Refuzul inexplicabil al deschiderii conturilor bancare pentru grupul de inițiativă al Nataliei Morari ridică semne de întrebare privind influențele politice în sectorul bancar din Republica Moldova.

Natalia Morari afirmă că patru bănci i-au refuzat deschiderea unui cont pentru grupul său de inițiativă, sugerând că astfel de acțiuni împiedică desfășurarea corectă a procesului electoral. Candidata independentă la funcția de președinte.

„Săptămâna trecută, marți, grupul meu de inițiativă este oficial înregistrat de către CEC, avem toate documentele gata. Miercuri, oficial grupul meu de inițiativă primește codul fiscal de la Fisc…Deci, de miercurea trecută până vineri, 4 bănci comerciale, patru, au refuzat să deschidă cont pentru grupul meu de inițiativă. Dosarul nostru este în regulă, noi avem toate documentele de la CEC, de la Fisc, dar fără nici o explicație băncile au refuzat, două dintre care sunt bănci străine – Eximbank și OTP Bank. Mie îmi este interesant, așa, mă întreb pentru un prieten, este oare aceasta o imixtiune din partea țărilor străine în mersul alegerilor din Republica Moldova?”, a declarat Natalia Morari.

Într-un final, spune Natalia Morari, contul a fost deschis, însă impedimentele nu s-au oprit aici.

„Banca care ne-a deschis cont bancar, inițial a întins cu deschiderea, cu activizarea clientbank (cei care au de-a face cu contabilitatea, cu administrarea afacerilor, își dau foarte bine seama) că un cont fără clientbank nu poți face nimic. Deci, dacă în cazul altor candidați și eu știu despre ce vorbesc, Victoriabank a pornit clientbank în jumătate de oră, la noi asta a durat mai mult de o zi. După care, bingo! Contul este în sfârșit funcțional, și ce credeți? Tranzacțiile care vin, donațiile care vin în contul nostru sunt oprite, de ce? Pentru că de la oameni se cer încă o grămadă de documente confirmative…Eu doar mă interesez: dar și doamna Sandu toate tranzacțiile sunt verificate în așa fel? De exemplu, când Andrei Spânu îi transferă bani pe contul unei bănci comerciale, această donație este verificată din perspectiva vin banii din schema cu gaze sau vin banii din schema cu păcură sau nu? Eu doar mă întreb, sau poate fi spus că e o campanie liberă și toți candidații sunt în condiții egale?”, a spus Natalia Morari.

Total
0
Shares
Total
0
Share