Banca Mondială a dotat ANSA cu echipamente de ultimă generație

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor continuă capacitatea Subdiviziunilor teritoriale și a Posturilor de inspecție la frontieră cu echipament necesar în procesul de implementare a controalelor oficiale și a programelor de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței alimentelor.

Astfel, astăzi, inspectorii din cadrul subdiviziunilor teritoriale și a Posturilor de inspecție la frontieră au primit în dotare o mașină frigorifică mobilă cu termograf și instalație frigorifică modernă, cât și 20 de unități frigorifice portabile cu compresor – instrumente care vor asigura regimul de temperatură și monitorizarea acestuia în perioada transportării probelor.

Frigiderele au fost achiziționate și oferite ANSA prin intermediul Proiectului de Competitivitate a Întreprinderilor Micro, Mici și Mijlocii (ÎMMM)” finanțat de Banca Mondială.

Tot astăzi, cu suportul Băncii Mondiale și prin intermediul proiectului AGGRI – ”Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură” -medicii veterinari din cadrul Circumscripțiilor teritoriale sanitar-veterinare au primit 64 truse medicale veterinare. Acestea fiind de o importanță majoră pentru asigurarea măsurilor sanitar-veterinare, în special, în exploatațiile nonprofesionale.

Dotarea continuă a ANSA cu echipament special modern rămâne unul din obiectivele stridente ale autorității, fapt care asigură buna desfășurare a activităților instituției. În rezultat, ANSA va consolida capacitățile și resursele pentru asistență medicală veterinară de către medicii veterinari, dar și va facilita accesul cetățenilor crescători de animale la serviciile veterinare minim garantate de către stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share