Avertismentul ”Apă-Canal”: Agenții economici care admit deversări cu poluanți riscă să fie debranșați

”Apă-Canal Chișinău” va intensifica controalele la agenții economici care admit deversări de ape uzate în sistemul public de canalizare, cu depășirea concentrațiilor maximal admisibile de poluanţi. Aceștia riscă să le fie sistată livrarea apei potabile și recepționarea apelor uzate. În contextul înregistrării temperaturilor caniculare, furnizorul de apă anunță că va intensifica controalele la agenții economici.

Acțiunile de control, inopinate sau planificate, vor fi desfășurate non-stop, inclusiv în zilele de odihnă. Mai mult, va fi majorat la necesitate numărul echipelor care efectuează aceste controale. Vor fi verificați în primul rând agenții economici care deversează ape uzate cu concentraţii majorate de poluanţi, anunță primăria capitalei.

Pe 17 iulie a fost identificat un agent economic cu risc sporit de poluare a mediului înconjurător, cât și cu impact negativ asupra funcționării sistemului public de canalizare. Drept rezultat, acesta a fost debranșat de la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare.

Agentul economic vizat a fost informat în repetate rânduri, pentru a se conforma cadrului normativ în vigoare și procedurilor legale de deversare a apelor uzate supraîncărcate. Totodată, materialele acumulate vor fi transmise inclusiv către Agenția de Mediu, conform competenței.

Total
0
Shares
Total
0
Share