Avertisment sumbru de la magnatul chinez Jack Ma: Roboții ar putea înlocui 800 de milioane de angajați până în 2030

Jack Ma, magnatul chinez, a declarat că doar prin schimbarea educației copiii noștri vor putea concura cu mașinile. El avertizează că roboții ar putea înlocui 800 de milioane de locuri de muncă până în 2030, scrie Bani.md

”Educația este o provocare mare acum. Dacă nu schimbăm modul în care predăm, peste 30 de ani vom fi în dificultate”, a spus Ma.

El subliniază că modul în care predăm și lucrurile pe care le învățăm copiilor noștri sunt bazate pe cunoștințe din ultimii 200 de ani.

”Nu putem învăța copiii să concureze cu mașinile – acestea sunt mai inteligente. Profesorii trebuie să înceteze să mai predea cunoștințe. Trebuie să predăm ceva unic, astfel încât mașinile să nu ne poată ajunge din urmă. Acestea sunt abilitățile soft pe care trebuie să le predăm copiilor noștri. Valori și credințe, gândire independentă, muncă în echipă, grijă pentru ceilalți. Acestea sunt părțile soft. Cunoștințele nu te vor învăța asta. De aceea cred că ar trebui să îi învățăm pe copii sport, muzică, artă – pentru a ne asigura că oamenii sunt diferiți. Tot ceea ce predăm ar trebui să fie diferit de ceea ce pot face mașinile. Dacă mașina poate face mai bine, trebuie să ne gândim la asta”, a adăugat Ma.

Total
0
Shares
Total
0
Share