Armata rusă spune că intenționează să creeze un coridor terestru spre regiunea transnistreană

MARIUPOL, DONETSK REGION, UKRAINE – APRIL 15, 2022: Local residents walk in a street with T-80BV tanks in the background. The Russian Armed Forces are carrying out a special military operation in Ukraine. Sergei Bobylev/TASS Óêðàèíà. Äîíåöêàÿ îáëàñòü. Ìàðèóïîëü. Ìåñòíûå æèòåëè è òàíêè Ò-80ÁÂ íà îäíîé èç óëèö ãîðîäà. Âîîðóæåííûå ñèëû ÐÔ ïðîâîäÿò ñïåöèàëüíóþ âîåííóþ îïåðàöèþ íà Óêðàèíå. Ñåðãåé Áîáûëåâ/ÒÀÑÑ

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul celei de-a doua faze a operațiunii militare, a declarat vineri Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei, relatează agenția de presă Interfax.

Rusia intenționează să creeze un coridor terestru între Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, și Donbas, a afirmat înaltul oficial militar rus.

De asemenea, acesta spune ca, prin controlul sudului Ucrainei, Rusia va avea un alt coridor spre auto-proclamata republică separatistă Transnistria de pe teritoriul Republicii Moldova.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale spre Transnistria, unde există, de asemenea, dovezi că populația vorbitoare de limbă rusă este oprimată”, a susținut Minnekayev, citat de TASS, la o întâlnire în regiunea centrală rusă Sverdlovsk.

Ministerul rus al Apărării a transmis vineri dimineață că a lovit 58 de obiective militare din Ucraina în cursul nopții, inclusiv locații în care erau concentrate trupe, depozite de combustibil și echipamente militare.

Ministerul a afirmat și că a lovit, de asemenea, trei ținte cu rachete de înaltă precizie în Ucraina, inclusiv un sistem de apărare aeriană S-300 și o mare concentrare de trupe ucrainene și echipamentul acestora.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share