Antony Blinken afirmă că SUA nu sunt implicate în asasinarea liderului Hamas

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat miercuri că Statele Unite nu au fost implicate și nici informate cu privire la asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, conform Reuters, citat de Realitatea.md

”Aceasta este o situație despre care nu am avut informații și în care nu am fost implicați. Este foarte greu de speculat”, a afirmat Blinken într-un interviu pentru Channel News Asia, în timpul vizitei sale în Singapore, fiind întrebat despre posibilele implicații.

Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas, a fost ucis la Teheran împreună cu garda sa de corp, într-un incident descris ca fiind un raid israelian asupra locuinței sale, după ce a participat la ceremonia de inaugurare a președintelui iranian.

Antony Blinken a subliniat importanța unei încetări a focului pentru a pune capăt războiului de nouă luni din Orientul Mijlociu.

”Vom continua să facem presiuni pentru acest lucru atât timp cât va fi nevoie”, a adăugat Blinken.

El a spus că necesitatea unei încetări a focului rămâne cea mai bună modalitate de a dezamorsa tensiunile din regiune.

Haniyeh, în vârstă de 62 de ani, a fost mult timp liderul politic al Hamas.

Reamintim că UE a impus recent sancțiuni finanțatorilor Hamas. Trei companii au căzut sub sancțiunile Uniunii Europene – Zawaya Group for Development and Investment, Larrycom for Investment și Al Zawaya Group for Development and Investment. Acestea aparțin finanțatorului sudanez Abdelbasit Hamza Elhassan Mohamed Khair, care se află sub sancțiunile UE din ianuarie 2024.

De asemenea, au fost impuse restricții pentru doi membri ai biroului politic al Hamas, doi oficiali de investiții din cadrul grupării teroriste, un reprezentant al Jihadului Islamic în Palestina și un înalt oficial al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran.

Total
0
Shares
Total
0
Share