ANSP: Cooperăm deplin cu autoritățile în investigarea cazurilor de corupție la Centrul de Sănătate Publică Chișinău

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a anunțat că sprijină pe deplin acțiunile de investigare întreprinse de organele de drept, în urma perchezițiilor efectuate de Centrul Național Anticorupție (CNA) la Secția control de stat în sănătate a Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

ANSP a subliniat că instituția condamnă ferm orice acte de corupție comise de angajați și reiterează importanța respectării stricte a legislației. Agenția se angajează să își continue activitatea în spiritul transparenței, corectitudinii și responsabilității.

„În conformitate cu Planul nostru de integritate, dezvoltăm continuu mecanisme și instrumente care să promoveze integritatea angajaților și toleranța zero față de corupție la nivelul entității”, se arată într-un comunicat emis de ANSP.

Până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, ANSP a anunțat că nu va oferi alte comentarii legate de acest caz.

Doi angajați ai Secției control de stat în sănătate a Centrului de Sănătate Publică Chișinău sunt cercetați de CNA pentru corupere pasivă, fiind acuzați că ar fi pretins și primit mită pentru facilitarea obținerii autorizațiilor sanitare. Cercetările continuă sub supravegherea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share