Andrei Năstase, după crima din sectorul Rîșcani: “Moldova nu poate deveni un poligon al violenței”

Andrei Năstase, fostul ministru al Afacerilor Interne, a reacționat cu consternare și regret la vestea asasinatului care a avut loc astăzi în sectorul Rîșcani al capitalei. Acesta a subliniat importanța prevenției în asigurarea securității cetățenilor și a făcut un apel urgent la autorități pentru acțiuni rapide și decisive.

“Am aflat cu consternare și regret ceea ce s-a întâmplat în sectorul Râșcani al capitalei, unde o persoană a fost asasinată. Acest act de violență brutală ne-a șocat pe toți. Sper ca autoritățile competente să acționeze cu celeritate pentru a investiga acest caz și pentru a-i aduce pe cei care stau în spatele acestei crime cu sânge rece în fața justiției, dar și să acționeze în prevenirea altor crime. Nu există o soluție mai bună decât prevenirea, iar prevenirea pre-delictuală trebuie să fie o prioritate a autorităților”, a declarat Năstase.

El a subliniat necesitatea unei cooperări strânse între cetățeni și poliție, îndemnând publicul să furnizeze orice informație care ar putea ajuta la elucidarea circumstanțelor incidentului. În același timp, fostul ministru a solicitat autorităților să intensifice măsurile de securitate pentru protecția cetățenilor.

“Acest caz trebuie să ne determine și mai mult să cerem autorităților să sporească măsurile de securitate și să asigure protecția cetățenilor noștri. Violența nu poate avea loc într-o societate civilizată, iar noi, ca comunitate, trebuie să fim uniți și să cerem eforturi sporite de menținere a ordinii și securității publice. Solicităm autorităților să ia toate măsurile necesare pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii și pentru a asigura un climat de siguranță pentru oameni”, a mai spus el.

Năstase a atras atenția și asupra riscurilor pe care le implică incompetența guvernamentală în gestionarea securității publice. “Nu ne putem permite ca din cauza incompetenței guvernării, Moldova să ajungă un poligon al reglărilor de conturi, al răpirilor de persoane, al asasinatelor, o zonă gri în care viața poate fi luată ziua în amiaza mare, pe străzile orașului sau chiar în aeroport”, a concluzionat el.

Autoritățile sunt așteptate să comunice în scurt timp detalii suplimentare despre ancheta în curs și măsurile pe care le vor adopta pentru a preveni asemenea incidente în viitor.

Astăzi, în sectorul Rîșcani al capitalei a fost comis un omor. Un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția altuia. Persoana de origine străină în care s-a tras a decedat. Străinul ar fi un criminal care se ascundea la Chișinău sub pretextul depunerii unei cereri de azil, căutarea prin INTERPOL fiind întreruptă. Informația a fost confirmată de către Poliție.

Total
0
Shares
Total
0
Share