Andrei Năstase, candidat la alegerile prezidențiale, a avut o întrevedere cu Jeffrey Kramb, consilier politic al SUA în cadrul Ambasadei de la Chișinău: Moldova are nevoie de sprijin extern

Andrei Năstase, liderul protestelor antioligarhice, ex-ministru al Afacerilor Interne, candidat anunțat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024, transmite că a avut o discuție foarte productivă cu Jeffrey Kramb, consilier politic al Statelor Unite în cadrul reprezentantei diplomatice din Republica Moldova.

În cadrul discuției a fost abordată situația geopolitică din regiune, provocările pe care le are țara noastră în prezent.

“Am discutat despre necesitatea consolidării democrației în Republica Moldova, dar și despre reformele pe care trebuie să le facem ca țara noastră să iasă din această situație economică grea și să avem o economie de piață funcțională.

De asemenea, un subiect aparte a fost reforma justiției și masurile concrete pe care statul nostru va trebui să le implementeze în perioada următoare, având în vedere că negocierile de aderare la Uniunea Europeană încep și se termină cu acest capitol al justiției.

M-am bucurat să văd că domnul Jeffrey Kramb e un fin cunoscător al realităților din Republica Moldova și are de asemenea o bună cunoaștere a proceselor din întreaga zonă.

I-am exprimat profunda mea îngrijorare cu privire la evenimentele din Ucraina și cele de ultimă oră din Georgia și speranța că acestea vor ocoli Republica Moldova.

Avem multe de învățat de la USA, în toate domeniile, de la apărarea valorilor democratice, la echilibrul puterilor în stat și până la incurajarea liberei inițiativei și a spiritului antreprenorial.

Cred în dialogul cu reprezentanții țărilor din Vest și mi-am afirmat disponibilitatea să avem un dialog constant, pentru că astfel putem îmbunătăți relațiile dintre tarile noastre.

Moldova are nevoie de sprijin extern, are nevoie de cunoștințele statelor dezvoltate, are nevoie de cooperare în cât mai multe domenii, iar acest lucru putem să îl facem când avem un dialog cât mai bun!

Am avut plăcerea să îl informez pe domnul Kramb că voi participa la Convenția Națională Republicană, care va avea loc începând cu 15 iulie 2024 până în 18 iulie 2024 , în Milwaukee, Wisconsin și că voi avea mai multe întâlniri în USA, iar
participarea mea la convențiile naționale subliniază importanța tot mai mare a dialogului și cooperării politice internaționale și este condusă de un interes aprins pentru înțelegerea dinamicii proceselor politice americane și stabilirea unor relații diplomatice mai puternice între Moldova și Statele Unite”, a declarat Andrei Năstase.

Recent, politicianul a anunțat că, foarte curând, va lansa noul său proiect politic.

Total
0
Shares
Total
0
Share