Andrei Brighidin și Natalia Moloșag sunt candidații care vor fi propuși Parlamentului pentru mandatul de avocat al poporului

Andrei Brighidin și Natalia Moloșag sunt candidații care vor fi propuși Parlamentului pentru mandatul de avocat al poporului. Candidaturile au fost selectate, astăzi, de către comisia specială creată pentru acest concurs, transmite IPN.

Potrivit Olesei Stamate, președinte al comisei, cele două candidaturi au fost apreciate ca fiind cele mai potrivite pentru a ocupa funcția de avocat al poporului, după proba interviului.

În opinia sa, toți candidații prezenți la interviu sunt foarte bine pregătiți, iar membrii Comisiei de selectare sunt mulțumiți de modul în care s-a desfășurat concursul, „demonstrând că este un concurs transparent”.

Potrivit Anei Racu, vicepreședintele comisiei, candidaților le-au fost puse șase întrebări specifice, aceleași pentru fiecare, pentru a aprecia corect și egal pregătirea fiecăruia.

Astăzi, deputatul BCS, Vasile Bolea, a acuzat că este mimat concursul pentru funcția de avocat al poporului. Acesta a estimat că plenului Parlamentului îi vor fi propuse candidaturile Maiei Bănărescu, rudă a unui deputat, și Violetei Gașițoi, ca reprezentant al diasporei.

La proba interviului au participat nouă candidați.

Total
0
Shares
Total
0
Share